De omgeving

Cultuur

 • Sfeervolle dorpen en steden

  Naast de grotere steden als Almelo, Hengelo en Enschede vindt u in de nabije omgeving tal van sfeervolle dorpen. In hun vaak eeuwenoude dorpskernen vindt u een gevarieerd horeca- en winkelaanbod. Denk hierbij aan plaatsen als Ommen, Ootmarsum en Ambt Delden.

 

Rust & natuur

 • Recreatie

  Buitengoed “Het Lageveld” is gelegen naast een prachtig recreatiepark, het ca. 36 ha. grote Lageveld, met zandstranden en riante waterpartijen met zwemvijver, kindervijver, surfvijver, trimbanen en wandelpaden in het groen. Kijkt u ook eens op www.landschapoverijssel.nl. In de nabijgelegen (nationale) parken wisselen overweldigende bossen zich af met uitgestrekte heidevelden. De unieke flora en fauna kunt u ervaren dankzij de vele gemarkeerde wandel-, fiets- en paardrijdroutes. Op 3 km afstand van het park, ligt het natuurgebied Het Wierdense Veld. Dit is een 400 ha. groot natuurgebied en vogelreservaat. Hier kan men heerlijk wandelen en fietsen. In juni en juli staat de dopheide prachtig in bloei. Tevens is er een schaapskooi.

 • Fietsen en wandelen

  Voor fietsers en wandelaars bieden De Holterberg en natuurgebied Het Wierdense Veld talrijke mogelijkheden. Op 12 km afstand is Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het park bestaat uit uitgestrekte bossen en prachtige heidevelden. U kunt hier heerlijk en naar hartelust wandelen of fietsen. Fietsen zijn te huur op het park bij de receptie.

 

 • Welness

  Voor unieke verwenmomenten vindt u op korte afstand de boerderijspa. Duik in een emotionele belevenis die de stress van het dagelijks leven en alle hectiek doet vergeten. Gewoon frisse energie opdoen, de luxe om van schoonheid te genieten. Een nieuw levensgevoel maakt zich van u meester. Laat u inspireren.

Actief

 • Sporten

  Voor de sportliefhebbers onder ons zijn er diverse sportmogelijkheden: kano├źn op de Regge, mountainbiken in de nabijgelegen bossen of Nordic Walking. Op slechts 3 kilometer van het park is er in Hoge Hexel een pitch & putt met restaurant. Tussen Wierden en Rijssen bevindt zich een 18-holes golfbaan.

 

 • Pret voor het gezin

  Hebt u (klein)kinderen en wilt u er een dagje op uit? U zult zich ongetwijfeld vermaken in Avonturenpark HellendoornPonypark Slagharen of Dierenpark Emmen. Bij de receptie zijn diverse informatiefolders verkrijgbaar over activiteiten in de omgeving van Wierden. Ook zijn er leuke dagtrips naar Duitsland te maken.

Comments are closed.